Ministrica Đapo primila predstavnike Privredne komore FBiH sa predstavnicima turističkog sektora

Ministrica Đapo primila predstavnike Privredne komore FBiH sa predstavnicima turističkog sektora

Sri, 13. Jul. 2016.


Ministrica Đapo primila predstavnike Privredne/gospodarske komore Federacije BiH sa predstavnicima turističkog sektora U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je odr...

Ministrica Đapo primila predstavnike Privredne/gospodarske komore Federacije BiH sa predstavnicima turističkog sektora

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i delegacije iz Privredne/gospodarske komore FBiH, na čelu sa njenim predsjednikom Mirsadom Jašarspahićem, kao i predsjednika i potpredsjednika Turističkog udruženja, osnovanog 30.06.2016. godine, koje posluje pri Privrednoj/gospodarskoj komori FBiH, Stjepana Primorca i Husu Hadžića. Osim prethodno navedenih gostiju sastanku je prisustvovao i gospodin Mili Bijavica, član Udruženja i dugogodišnji radnik u turizmu.

Tokom sastanka razgovarano je o novosnovanom Turističkom udruženju pri Privrednoj komori, misiji, zadacima, kao i cilju spomenutog Udruženja. Predstavnici turističkog sektora upoznali su ministricu Đapo sa problemima sa kojim se susreću na terenu, sivoj ekonomiji, potrebi za većim inspekcijskim nadzorom, istakavši posebno potrebu za obrazovanjem kadrova, prekvalifijaciji, prilagođavanju potrebama na terenu.

Ministrica Đapo je upoznala delegaciju sa planiranim pravcima djelovanja iz oblasti turizma. Također, navela je da stoji na raspolaganju turističkim radnicima, da želi biti u konstantom kontaktu sa osobama koje na terenu žive turizam i žive od turizma, kako bi u skladu sa ovlastima olakšala i zajedničkim djelovanjem unaprijedila sektor turizma. Naglasila je da će svi projekti razvojnog karaktera, nove ideje, kao i prijedlozi za uređenje i unapređenje turizma biti dobro došli i biti saslušani, kao i naići na podršku njenog resornog ministarstva.

Sarajevo, 13.07.2016.