Ministrica Đapo primila predstavnike Metalurškog instituta "Kemal Kapetanović" Zenica

Ministrica Đapo primila predstavnike Metalurškog instituta

Pon, 07. Mar. 2016.


Sarajevo, 07.03.2016.godine U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i za&s...

Sarajevo, 07.03.2016.godine

U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je održan sastanak ministrice Đapo i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZE-DO kantona gosp. Fahrudinom Brkićem, kao i predstavnika Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ Zenica predvođeni direktorom doc. dr. Raifom Seferovićem i predsjedavajućim naučnog vijeća dr.sc. Edinom Terzićem.

U konstruktivnom razgovoru menadžment „Metalurškog instituta“ Zenica upoznao je ministricu Đapo sa radom Instituta, kao i ciljevima koji će se poduzeti u narednom periodu.

Predstavnici Instituta ministricu Đapo su informisali o aktivnostima i planovima za 2016.godinu, vezanim za izradu KEAP-a ZDK i uspostave kantonalnog Centra za monitoring kvalitete zraka i monitoring zagađenja i zagađivača, uspostavu sistema upravljanja i drugim komponentama zaštite okoliša (raznim vrstama otpada, kontrolom kvalitete voda i dr.).

Predstavnici Instituta ministricu Đapo su upoznali sa fazom pripreme instaliranja opreme u jedinici za monitoring, kalibracionoj mreži i ispitnoj laboratoriji u okviru Centra.

Predstavnici Instituta su istakli dosadašnju dobru saradnju sa Ministarstvom i izrazili su želju da se ona u narednom periodu nastavi i unaprijedi.