Ministrica Đapo primila Ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Ministrica Đapo primila Ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

Uto, 05. Apr. 2016.


Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, sa delegacijom saudijskih biznismena, posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma    Ministrica okoliša i turizma Federacije...

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, sa delegacijom saudijskih biznismena, posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma 

 

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 5. aprila 2016. godine u posjetu primila ambasadora Države Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Hani bin Abdullah Moeminah, sa predsjedavajućim delegacije saudijskih biznismena, gospodinom Ali Salehom Al-Swayehom.

Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim ekonomskim odnosima koji postoje između dvije zemlje, te pozdravila dosadašnje, vrlo značajne, investicije iz Saudijske Arabije u BiH.

Predstavnici Saudijske Arabije izrazili su veliku zainteresovanost građana njihove Kraljevine za turističku posjetu Bosni i Hercegovini, jer im naša država nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, zadovoljavajuću sigurnosnu situaciju, dobru gastronomsku ponudu. Saudijski građani su posebno zainteresovani za zdravstveni turizam, porodični turizam, eko turizam, a po svjetskim statističkim podacima radi se o turistima koji troše velike novčane iznose.

Ministrica Đapo se zahvalila gostima na posjeti i napomenula da će Federalno ministarstvo okoliša i turizma učiniti sve što je u skladu sa njegovim nadležnostima da pomogne saudijskim i svim ostalim turistima, da se što ugodnije osjećaju u našoj zemlji i da Bosna i Hercegovina bude zemlja koju bi rado preporučili.