Ministrica Đapo na Svjetskom turističkom forumu u Istanbulu

Ministrica Đapo na Svjetskom turističkom forumu u Istanbulu

Čet, 16. Feb. 2017.


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo od 16. do 18. februara 2017. godine je počasni gost na Svjetskom turističkom forumu u Istanbulu čiji su domaćini osnivač i predsjednik up...

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo od 16. do 18. februara 2017. godine je počasni gost na Svjetskom turističkom forumu u Istanbulu čiji su domaćini osnivač i predsjednik uprave Zuckerberg Media Randi Zuckerberg, bivši ministar unutrašnjih poslova i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Jack Straw i predsjednik Međunarodnog spasilačkog komiteta David Miliband.

Svjetski turistički forum je jedna od najznačajnijih svjetskih manifestacija u oblasti turizma. Njegov osnovni cilj je uvezati lidere zainteresovane za ovu temu i otvoriti prostor za raspravu o budućnosti i perspektivama turizma u svijetu. Forum se održava svake godine u Istanbulu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Prvog dana Foruma ministrica Đapo će ministrima i djelatnicima iz sektora turizma iz čitavog svijeta, prezentovati turističke potencijale Bosne i Hercegovine. Forum će završiti potpisivanjem zajedničke deklaracije na ministarskom nivou, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.