Izaslanstvo Europske agencije za okoliš (EEA) u posjeti FMOIT-u

Izaslanstvo Europske agencije za okoliš (EEA) u posjeti FMOIT-u

Pon, 11. Nov. 2013.


Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, danas je u Sarajevu primila u radni posjet izaslanstvo Europske Agencije za okoliša ( Euripean Environment Agency-EEA), na čelu s...

Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, danas je u Sarajevu primila u radni posjet izaslanstvo Europske Agencije za okoliša ( Euripean Environment Agency-EEA), na čelu sa direktorom g. Peder Jensenom, g. Milan Chrenko, NFP/Eionet koordinatorom i gđo.Jasminom Bogdanović-Milutinović.
Uz ministricu Đurić, ispred Federalnog ministarstva okoliša i turizma, na sastanku su prisustvovali još i pomoćnik ministrice za okoliš, g. Mehmed Cero, pomoćnik ministrice za okolišne dozvole, g.Mladen Rudež, i savjetnik ministrice za okoliš g. Dragan Šulović.
Tijekom današnjeg susreta, g. Jensen je ministricu Đurić upoznao sa radom Europske agencije za okoliš, čiji je glavni cilj poduprijeti održivi razvoj, kako bi se postigao značajan i mjerljiv napredak u europskom okruženju, kroz pružanje pravodobnih, ciljanih, relevantnih i pouzdanih informacija za donositelje odluka ali i javnosti.
Europksa agencija za okoliš igra ključnu ulogu u razvoju i provedbi europskih politika okoliša i prati njihovu učinkovitost, poduzima objedinjene podatke uvjeta procjene i analize, te osigurava pristup - kroz zajednički Informacijski sustav zaštite okoliša - SEIS - i Data centara - u ažuriranim informacijama i podacima.
Ministrica Đurić zahvalila se g. Jensenu na posjeti kako Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, tako i BiH, te potpori koju BiH ima od strane EEA.- BiH još uvijek nije zemlja članica Europske agencije za okoliš,no svakako teži ka tomu, a naša dosadašnja suradnja bila je jako dobra, i svakako želimo da ista bude i još kvalitetnija. Svaki dobar primjer u praksi, kao i svaka pomoć u donošenju odluka koje se tiču sektora okoliša, i što kvalitetnije implementacije legislative koju usklađujemo sa EU zakonodavstvom, bit će od koristi na nas, a zajedničkom suradnjom svakako da ,možemo postići te rezultate, kazala je ministrica Đurić .