FMOIT partner Međunarodnih dana turizma u Mostaru

FMOIT partner Međunarodnih dana turizma u Mostaru

Pet, 05. Apr. 2013.


U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva, koji se u Mostaru održava od 9.-13.travnja 2013.g., V. godinu za redom održat će se i podsajamska manifestacija Međunarodni dani turizma-Mostar 2013. Ov...

U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva, koji se u Mostaru održava od 9.-13.travnja 2013.g., V. godinu za redom održat će se i podsajamska manifestacija Međunarodni dani turizma-Mostar 2013.
Ovogodišnji partneri su Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Republika Hrvatska, a tijekom pet dana trajanja ove najvažnije sajamske manifestacije u Bosni i Hercegovini ali i regiji, biti će predstavljeni turistički potencijali koji će biti glavni aduti za nadolazeću sezonu, kao i bogata domaća i regionalna vinarska proizvodnja.
U sklopu Međunarodnih dana turizma u Mostaru, u srijedu će 10.travnja 2013.g. biti dodijeljene nagrade najboljim vinima, čiji su uzorci ocjenjivani po metodi 100 pozitivnih bodova, a koje je 11.i 12.03.2013. izvršilo međunarodno stručno povjerenstvo, sastavljeno od vrsnih enologa predvođeno prof. dr. Bernardom Kozinom.
Tako su ocjenjene najbolje sorte, kojima će se dodijeliti priznanja i nagrade, od najznačajnijih velikih zlatnih medalja, do počasnih priznanja, a čija ćete imena saznati na svečanoj dodjeli u srijedu, na glavnoj pozornici Mostarskoga sajma, a na kojoj će nazočiti i Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma.
- Raduje me to što će pod okriljem Sajma, međunarodni stručnjaci ocijeniti najbolja vina izlagača, a koja će biti prezentirana na 11. dodjeli nagrada najuspješnijim vinarima. Također, raduje me i manifestacija „Međunarodni dani gastronomije“ gdje će se u nazočnosti relevantnih institucija i djelatnika turizma promovirati turistička ponuda i potencijali regije, sve u cilju poslovnog umrežavanja, kazala je ministrica Đurić, ističući kako je sajamska manifestacija Dani turizma, ključno mjesto susreta za turistički sektor i prilika da se uhvati korak s kolegama i klijentima.