Delegacija FMOIT-a kod princa Alberta od Monaca

Delegacija FMOIT-a kod princa Alberta od Monaca

Pon, 30. Sep. 2013.


 Na svečanoj ceremoniji održanoj u Monacu koju je organizirala međunarodna organizacija GUWAA, koja se bavi zaštitom voda ocean, mora, rijeka i jezera, u sklop obilježavanja Drugoga s...

 Na svečanoj ceremoniji održanoj u Monacu koju je organizirala međunarodna organizacija GUWAA, koja se bavi zaštitom voda ocean, mora, rijeka i jezera, u sklop obilježavanja Drugoga svjetskog dana čistih voda, a koju podupire Zaklada princa Alberta II od Monaca sudjelovala je i delegacija Federalnog ministarstva okoliša i turizma(FMOIT). Po odluci ministrice Branke Đurić delegaciju je vodio Tomislav Lukić predstojnik/šef ureda ministrice, a s njim su u delegaciji bili Amarildo Mulić, direktor NP Una i Ante Marjanović, predsjednik Upravnog odbora NP Una. Uzvanike među kojima su se isticala brojna imena iz svijeta politike i show businessa je pozdravio u obraćanju Princ Albert II koji je čestitao Kristijanu Curaviću na uspješno provedenim akcijama zaštite voda i čišćenja dna mora, rijeka i jezera i obećao daljnju potporu u organizaciji i provođenju ovih vrhunskih okolišnih i ekoloških aktivnosti.
Poslije ceremonije voditelj delegacije FMOIT-a Tomislav Lukić je upoznao princa Alberta II sa prirodnim ljepotama i biološkom raznolikošću Bosne i Hercegovine, a posebno njene ljepotice rijeke Una koja je prvi nositelj bijele zastave GUWAA u svijetu. U ime ministrice Branke Đurić voditelj delegacije je princu uručio monografiju NP Una i uputio poziv princu Albertu II da posjeti slijedeće godine Bosnu i Hercegovinu, grad Bihać i NP Una i sudjeluje na proslavi Dana rijeke Une 17. svibnja 2014. godine. Princ Albert je poznati ljubitelj ekstremnih sportova pa ga je g.Lukić pozvao da sudjeluje i u raftingu koji bi bio organiziran tom prigodom. Princ se oduševio prirodnim ljepotama, obećao daljnju potporu aktivnostima GUWAA organizacije na području Bosne i Hercegovine, te otvorio mogućnost sudjelovanja u proslavi Dana rijeke Une. Federalno ministarstvo okoliša i turizma sa ministricom Đurić će u suradnji sa državnim institucijama Bosne i Hercegovine uputiti službeni poziv princu Albertu II.
Bosna i Hercegovina obiluje prirodnim ljepotama koje nisu eksploatirane u europskim i svjetskim razmjerima u smislu jačanja turizma. Događaji kao ovaj u kojem imamo šansu predstaviti prirodno i kulturološko blaga kojim raspolažemo nisu rijetkost, ali u ovaj vid državne promocije u budućnosti moramo uložiti puno više inicijative, truda i sredstava.


Ured ministrice