Bosna i Hercegovina predstavlja se po prvi put na sajmu -ATM Dubai 2012

Bosna i Hercegovina predstavlja se po prvi put na sajmu -ATM Dubai 2012

Pet, 27. Apr. 2012.


Delegacija Bosne i Hercegovine, predvođena Brankom Đurić, federalnom ministricom okoliša i turizma, i Erminom Salkičević-Dizdarević, zamjenicom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odno...

Delegacija Bosne i Hercegovine, predvođena Brankom Đurić, federalnom ministricom okoliša i turizma, i Erminom Salkičević-Dizdarević, zamjenicom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH,boravit će u službenom posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje će prisustvovati i posjetiti jedan od najvećih i najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova ATM Dubai 2012, koji se održava u Dubai Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru od 30.4.-3.5.2012..
Ove godine na ATM-u po prvi puta predstavit će se i Bosna i Hercegovina. Posjeta bh. izložbenom štandu, ministrica Đurić sa suradnicima dati će snažnu potporu turističkom sektoru naše zemlje da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode utemeljene na prirodnim ljepotama, bogatstvu tradicijskih i kulturoloških različitosti na malom prostoru. -Svjesni smo da je neophodno ulagati u promociju turizma kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima, jer osim izravnog kontakta "face to face" i predstavljanja proizvoda, ATM Dubai, pravo je mjesto za spoznavanje naših mogućnosti i kvalitete, upoznavanje konkurencije, ali i stjecanje novih znanja, kazala je ministrica Đurić.