Ambasador Republike Egipat u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Ambasador Republike Egipat u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Čet, 04. Feb. 2016.


 Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 3. februara 2016. godine u posjetu primila ambasadora Republike Egipat u Bosni i Her...

 Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 3. februara 2016. godine u posjetu primila ambasadora Republike Egipat u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Yasser Sayed Mahmoud El Atawi.
Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između dvije prijateljske zemlje.
Tokom sastanka razgovaralo se o prioritetima i planovima Ministarstva okoliša i turizma u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, stanju u oblasti turizma i okoliša, kao i sa potencijalima koje imaju za dalji rast i razvoj. Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjenom ideja o unapređenju sektora turizma, kao i potrebi da se što prije odredi datum i mjesto potpisivanja Memoranduma o razumijevanju u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat.
Ministrica Đapo govorila je o turističkim ljepotama i potencijalima Bosne i Hercegovine, te pozvala turiste iz Egipta da posjete Bosnu i Hercegovinu, jer BiH pored prirodnih ljepota posjeduje i specifičan spoj različitih kultura i civilizacija i raznovrsnu i jeftiniju ponudu od konkurentskih zemalja, a predstavlja i ugodno mjesto za boravak i odmor u vrijeme ljetnih vrućina, dok tokom zime pruža pregršt mogućnosti za rekreaciju i zimske sportove.
Nj.E. Yasser Sayed Mahmoud El Atawi istakao je dosadašnju dobru saradnju sa Bosnom i Hercegovinom i željom da se u narednom periodu ista nastavi i unaprijedi.