Ambasador Države Kuvajt u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Ambasador Države Kuvajt u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Sri, 13. Jan. 2016.


 Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 13. januara 2016. godine u posjetu primila ambasadora Države Kuvajt u Bosni i Herce...

 Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 13. januara 2016. godine u posjetu primila ambasadora Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, Nj.E. dr. Nassera Ridena Thamera Almotairija.
Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima koji postoje između dvije zemlje, te pozdravila dosadašnje, značajne, investicije iz Kuvajta u BiH.
Tokom sastanka se razgovaralo o prioritetnim zadacima Ministarstva okoliša i turizma u narednom periodu, postignutim dosadašnjim rezultatima, stanju u oblasti turizma i okoliša, kao i sa potencijalima koje imaju za dalji rast i razvoj. Također, značajan dio razgovora posvećen je potencijalnim investicijama Države Kuvajt u BiH u oblasti turizma.
BiH, odnosno FBiH, svake godine bilježi značajno povećanje broja turista iz Kuvajta, te je našu državu posjetilo najmanje 30.000 turista iz te zemlje. Kuvajt predstavlja jednu od zemalja sa najvećim brojm noćenja turista u BiH.
Nj.E. dr. Nasser Riden Thamer Almotairi je kazao kako Kuvajt ima dobru saradnju s Bosnom i Hercegovinom, te da je namjera u narednom periodu istu unaprijediti.