Pružamo podršku projektima koji vode ka održivom razvoju

Pružamo podršku projektima koji vode ka održivom razvoju

Čet, 21. Sep. 2023.


 

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder sastala se danas sa Senadom Šepićem, jednim od osnivača Sarajevo Energy Foruma (SEF). Gospodin Šepić je informisao ministricu Pozder o rezultatima Foruma te aktivnostima i planovima na kojima SEF radi. 
„Federalno ministarstvo okoliša i turizma podržava projekte koji vode ka održivom razvoju. SEF također sigurno može pomoći u kreiranju ideja i projekata u oblasti energetske tranzicije. Dekarbonizacija i Zelena agenda su ozbiljni izazovi za naše društvo, te nam je na tom putu potrebna podrška nevladinog sektora i energetskih foruma. Zato smo sretni da možemo nastaviti saradnju i najaviti da će Ministarstvo okoliša i turizma biti jedan od pokrovitelja i dijelom organizacionog odbora Sarajevo Energy Foruma koji će se održati naredne godine” - kazala je ministrica Pozder. 
Šepić se u ime SEF-a zahvalio Ministarstvu okoliša i turizma na dobroj saradnji i razumijevanju aktuelnog trenutka i ubrzane tranzicije koja se dešava u ovoj oblasti, te se raduje da će FMOIT na narednom Forumu biti dio Programskog savjeta SEF-a.