Ministrica Pozder u posjetu primila predstavnike TUI (Touristik Union International) i direktora ZOI 84 gosp. Jasmina Mehića

Ministrica Pozder u posjetu primila predstavnike TUI (Touristik Union International) i direktora ZOI 84 gosp. Jasmina Mehića

Pet, 02. Jun. 2023.


Ministrica Pozder se danas sastala sa predstavnicima TUI (Touristik Union International) Group - njemačke kompanije za odmor, putovanja i turizam, i direktorom ZOI 84 g. Jasminom Mehićem, kako bi se pobliže upoznala sa projektom razvoja Bjelašnice kao atraktivne turističke destinacije za tržište Velike Britanije.

Ovaj projekat pokrenut je u prethodnoj godini  sa ciljem da u narednoj ski sezoni dovede između tri i četiri hiljade gostiju koji bi se zadržali minimalno sedam dana na našoj olimpijskoj ljepotici a u Sarajevo bi doputovali direktnim letom iz Londona. 

Na sastanku su dogovoreni određeni koraci koje će  u narednom periodu koordinirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma skupa sa Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, ZOI 84 te partnerima USAID Turizam projekta.

Zajednička volja i namjera jeste da Bosna i Hercegovina sa oba svoja entiteta bude atraktivna i poželjna ski destinacija kako za posjetioce iz Velike Britanije, tako i za sve ljubitelje skijanja.