Ministrica Pozder u Ljubuškom: Grad koji zna upravljati destinacijom

Ministrica Pozder u Ljubuškom: Grad koji zna upravljati destinacijom

Pet, 05. Apr. 2024.


U Ljubuškom se iz godinu u godinu širi turistička ponuda i radi se na obnovi i očuvanju kulturno-historijske baštine uz pomoć viših razina vlasti i projekata prekogranične suradnje, što donosi pozitivne turističke rezultate, ali i izazove s kojima se susreće Gradska uprava i gospodarski subjekti koji djeluju u području turizma. Sastanku u Ljubuškom je prisustvovao i dopremijer Vlade i ministar finansija Federacije Toni Kraljević.

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je Ljubuški, a tom prilikom je u zgradi Gradske uprave održan sastanak na kojem su sudjelovali i gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopremijer Vlade i ministar financija Federacije BiH Toni Kraljević, dopredsjednica Vlade i ministrica financija Županije Zapadnohercegovačke Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek, vršiteljica dužnosti direktorice Turističke zajednice Grada Ljubuškog Veronika Pinjuh i direktor JP Parkovi d.o.o. Nikica Vučić. Sudionici sastanka razgovarali su o mogućnostima snažnijeg razvoja turizma i proširenja turističke ponude, podršci ministarstva lokalnim projektima, te o pitanju odlaganja otpada i funkcioniranju grada s tog aspekta i aktivnostima na zaštiti okoliša.

U Ljubuškom se iz godinu u godinu širi turistička ponuda i radi se na obnovi i očuvanju kulturno-povijesne baštine uz pomoć viših razina vlasti i projekata prekogranične suradnje, što donosi pozitivne turističke rezultate, ali i izazove s kojima se susreće Gradska uprava i gospodarski subjekti koji djeluju u području turizma. ''Mnogo je tema koje smo danas otvorili. Pokazali smo i prikazali sve ono što Ljubuški radi posljednjih godina u turizmu, ulaganjima u turističke lokalitete te upoznali ministricu i s problemima s kojima se susrećemo. Također smo razgovarali i o planiranim projektima na jačanju turizma i zaštiti okoliša'', rekao je gradonačelnik Markotić i zahvalio ministrici na posjeti.

Ministrica Pozder pohvalila je provedene projekte obnove kulturno-historijske baštine te razvoj grada i napredak na turističkom planu.

''Svaki put kad dođem u Ljubuški vidim određene napretke i to je nešto što me raduje, posebno u kontekstu turističke sezone koja je pred nama. Ljubuški je uspio da skoro sve svoje iznajmljivače stavi u sistem što je pokazatelj da zna upravljati svojom destinacijom. Mislim da je ovaj kraj vrlo bogat prirodom, ali i nasljeđem, koje je čini mi se, dosad čuvano, a sad ga treba promovirati i staviti u funkciji ne samo Ljubuškog nego i Hercegovine'', kazala je ministrica Pozder.

Učesnike sastanka informirala je o planovima i projektima koje će ministarstvo provoditi, te izrazila nadu kako će i Grad Ljubuški i stanovništvo i ubuduće iskazivati zainteresiranost za sudjelovanjem.

''Trebalo je mnogo volje i truda da se uvjere i investitori i lokalna zajednica da vrijedi ovakve projekte podržavati, kao što su u Ljubuškom projekti obnove tvrđave, pa do Posjetiteljskog centra. Mislim da ćemo uskoro vrlo brzo osjetiti koristi od ovakvih projekata'', zaključila je Pozder.

Po završetku sastanka, ministrica Pozder je u pratnji domaćina posjetila tvrđavu hercega Stjepana i Posjetiteljski i Arheo centar na Gračinama.