Ministrica Đapo razgovarala s ambasadorom Rosariom: Mnogi građani Dominikanske Republike žele posjetiti Bosnu i Hercegovinu

Ministrica Đapo razgovarala s ambasadorom Rosariom: Mnogi građani Dominikanske Republike žele posjetiti Bosnu i Hercegovinu

Pon, 13. Mar. 2023.


Federalna ministrica okoliša i turizma dr. Eidta Đapo i ambasador Dominikanske Republike za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Bernu, Pablo Aramis Valentin Rosario održali su sastanak danas u Sarajevu.

Ministrica Đapo i ambasador Rosario razgovarali su o uspostavi saradnje i budućim pravcima djelovanja kada su u pitanju odnosi Bosne i Hercegovine i Dominikanske Republike.

Usaglasili su se da je oblast turizma jedna od ključnih poveznica dvije države na kojima može započeti uspostava bilateralnih odnosa.

Budući da je Pablo Aramis Valentin Rosario prvi ambasador Dominikanske Republike u našoj državi, inicirana je ideja za obostrano ukidanje viza, kako bi se turisti lakše kretali.

Ambasador je naglasio da postoji veliki interes građana Dominikanske Republike da posjete Bosnu i Hercegovinu, posebno zbog naših zimskih turističkih potencijala, ali i zbog kulturne i vjerske raznolikosti.

Ministrica Đapo zahvalila je ambasadoru na interesu za uspostavu saradnje, za promociju BiH u Dominikanskoj Republici. Naglasila je da je naša država turistički vrlo bogata, te da gosti iz svih krajeva svijeta imaju šta vidjeti u našoj domovini.

Izrazila je spremnost za uspostavu što bolje suradnje Bosne i Hercegovine i Dominikanske Republike u oblasti turizma i jačanje tehničke podrške u razmjeni turista iz ove dvije države.