Federalna ministrica okoliša i turizma čestitala Svjetski dan turizma

Federalna ministrica okoliša i turizma čestitala Svjetski dan turizma

Sri, 27. Sep. 2023.


Svjetski dan turizma ove godine obilježava se pod sloganom "Turizam i zelena ulaganja". Sloganom se želi naglasiti da samo zdrav okoliš garantuje dugoročan prosperitet od turizma.

Kao Federalno ministarstvo okoliša i turizma svjesni smo važnosti očuvanja okoliša i biološke raznolikosti, odnosno cjelokupne prirodne baštine koja s kulturnom baštinom čini okosnicu turističke ponude bilo koje turističke destinacije.

Ništa od toga ne može biti bez motiviranih ljudi. Jedan od prioriteta nam je stoga investiranje u ljude kao najvažniji dio za uspjeh naše turističke agende bazirane na zelenim politikama.

Svjetski dan turizma neka bude podstrek da se dodatno osvijestimo kakve nam prilike turizam nudi te za sve ono što nam je potrebno da ih iskoristimo, a to su: zapošljavanje i obrazovanje, ulaganje u inovacije, digitalizaciju te tehnologiju i poduzetništvo.

U realizaciji svega navedenog od neizmjerne važnosti je i Strategija razvoja turizma FBiH, koja upravo u danima obilježavanja Svjetskog dana turizma treba biti usvojena u Parlamentu Federacije BiH.

Nadam se da ćemo u narednim godinama svi zajedno raditi na boljem pozicioniranju naše zemlje na turističkoj karti svijeta, kojom ostanu oduševljeni i najpoznatiji svjetski stručnjaci u oblasti turizma.

Stoga, drage građanke i građani, radnice i radnici u turizmu, ekološke aktivistkinje i aktivisti, sretan vam današnji kao i svaki drugi dan u ovoj kalendarskoj i turističkoj godini.