JAVNA TRIBINA UDRUŽENJA EKO ZELENI USK TURIZAM

JAVNA TRIBINA UDRUŽENJA  EKO ZELENI USK TURIZAM

Uto, 20. Feb. 2024.


U Bužimu je u Domu kulture 16. februara 2024. godine s početkom u 18:00 sati održana Javna tribina u organizaciji Udruženja Eko zeleni USK turizam.

Ova tribina imala je za cilj predstavljanje ideja i postavljanje ciljeva Udruženja Eko zeleni USK turizam, te je istaknuto da će aktivnosti Udruženja biti usmjerene ka poboljšanju uslova boravka turista, podizanju kvaliteta turističkih usluga i očuvanju prepoznatljivog, tradicionalnog gostoprimstva na području Unsko-sanskog kantona.

Na Javnoj tribini, pored predsjednika, sekretara i članova Udruženja, učešće su uzeli predstavnici svih nivoa zakonodavne vlasti, predstavnici svih gradova/općina na Unsko-sanskom kantonu, kao i predstavnici Novog Grada. Ispred Federalnog ministarstva okoliša i turizma učešće je uzela Farida Cikotić, pomoćnica ministrice za turizam i ugostiteljstvo.

U narednom periodu Udruženje će provoditi aktivnosti na unaprjeđenju i promicanju turizma, zaštiti okoliša, te će fokus biti na privrednim interesima pravnih i fizičkih lica koja pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge, bave se proizvodnjom i prodajom domaće hrane i rade na očuvanju starih zanata.