Ministrica Pozder čestitala Dan planete Zemlje

Ministrica Pozder čestitala Dan planete Zemlje

Pon, 22. Apr. 2024.


''Da čuvamo Unu, Prenj, livanjskog konja, pramenku, bušu, posavskog goniča, da imamo gdje da ostanemo i šta da ostavimo onima koji dolaze nakon nas. Čestitam nam Dan planete Zemlje s izvora rijeke Bosne. Nema nam druge nego da brinemo i čuvamo. I Bosnu i Hercegovinu. I Zemlju - poručila je ministrica Pozder.

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder uputila je video poruku kojom je čestitala Dan planete Zemlje. Ministrica Pozder je kroz poruku istakla prirodne ljepote Bosne i Hercegovine te naglasila da o njima treba da brinemo i da ih čuvamo.

- Jeste li znali da je Neretva najhladnija rijeka na svijetu? Znate li da je Perućica jedna od posljednjih očuvanih prašuma u Evropi? Jeste li znali da imamo neke od najzanimljivijih prirodnih fenomena, kakve su vrtače kod Bosanskog Petrovca ili pješčane piramide kod Foče? Kao i hiljade drugih stvari, a s njima i hiljade razloga da ih bolje čuvamo. Da čuvamo Unu, Prenj, livanjskog konja, pramenku, bušu, posavskog goniča, da imamo gdje da ostanemo i šta da ostavimo onima koji dolaze nakon nas.

Čestitam nam Dan planete Zemlje s izvora rijeke Bosne. Nema nam druge nego da brinemo i čuvamo. I Bosnu i Hercegovinu. I Zemlju - poručila je ministrica Pozder.

Video poruka ministrice Pozder dostupna je na profilima Vlade Federacije BiH na društvenim mrežama.